Systémy dôchodkového zabezpečenia - Szomolányi, Karol, 1976-
Sociálna politika vytvárania dôchodkových systémov v skupine krajín Vyšehradskej štvorky nie je časovo konzistentná. Slovenské vlády postupne prešli od priebežného dôchodkového ku kombinovanému systému a pravidelne korigujú existujúci legislatívny stav. Ďalšie tri krajiny Vyšehradskej skupiny tiež zaviedli kombinovaný dôchodkový systém, aby sa po čase vrátili k pôvodnému priebežnému systému. Modely dôchodkových systémov.