Stochastický evironmentálny model zásob - Reiff, Marian, 1978-
Príspevok sa zaoberá environmentálnym modelom zásob s možnosťou jednorazovej objednávky. Model zahŕňa mechanizmus zdaňovania vplyvu na životné prostredie s cieľom minimalizovať celkové očakávané náklady. Model zohľadňuje náhodný dopyt zákazníkov modelovaný pomocou diskrétneho rozdelenia.