Analýza uplatňovania základných pravidiel „Kódu lídrov“ v organizáciách - Žecová, Ivana
Jednou z najdôležitejších zmien vyspelých štátov, ktorá ovplyvní budúcnosť, je prechod ekonomiky z industriálnej éry na ekonomiku, kde budú mať významnú úlohu vedomosti. Dominantnou silou globálnej ekonomiky 21.storčia budú malé a stredne veľké firmy. Ale aj veľké, najmä gigantické podniky majú niektoré významné prednosti. Štýly vedenia v období industrializácie boli iné, ako si to bude vyžadovať ekonomika založená na vedomostiach. Nová spoločnosť zmení podmienky vedenia, budú sa hľadať nové spôsoby vedenia ľudí v organizáciách. Ako príklad môže byť americký autor W. Bennis, a Kód lídrov, ako najnovšia publikácia, ktorá na základe skúmania charakterizuje úspešných lídrov tejto doby. Pre spoločnosti je dôležité mať efektívnych vodcov, ktorí budú musieť vytvárať nielen nejaké vízie, ale vízie, ktoré majú zmysel. Ak podniky budú mať jasné vízie, ktoré budú zamestnancom dávať zmysel a ktoré budú zdieľať nič im nebude brániť v úspechu.