Inclusive Growth in Selected Central European Countries - Domonkos, Tomáš
Preverenie hypotézy, či vo vybranej skupine šiestich stredoeurópskych krajín (Rakúsko, Nemecko a krajiny Vyšehradskej skupiny, tzv. Vyšehradskej štvorky – V4) nastal v rokoch 2006 – 2012 inkluzívny rast. Tento výskum je založený na predpoklade, že nutnou podmienkou inkluzívneho rastu je rast, v prospech chudobných v absolútnom vyjadrení (World Bank, 2009). Rast, v prospech chudobných je preskúmaný podľa jeho absolútnej, relatívnej a chudobu znižujúcej definície.