Dodatočné daňové priznanie k DPH a vysporiadanie vzťahu so štátnym rozpočtom - Rabatinová, Marcela, 1977-
V daňovom priznaní k dani z pridanej hodnoty platiteľ dane, resp. iná osoba povinná podať daňové priznanie zisťuje výsledný vzťah k štátnemu rozpočtu za príslušné zdaňovacie obdobie, t. j. vlastnú daňovú povinnosť alebo nadmerný odpočet. Zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. umožňuje daňovému subjektu podaním dodatočného daňového priznania k DPH opraviť rozdiely, týkajúce sa vlastnej daňovej povinnosti alebo nároku na vrátenie nadmerného odpočtu, ktoré boli dodatočne zistené po lehote na podanie riadneho daňového priznania, resp. opraviť neúplné alebo nesprávne údaje uvedené v riadnom daňovom priznaní.