Hospodárska politika štátu – história, fakty a čísla - Gutman, Marián
Úloha štátu v ekonomike z historického hľadiska, kedy a prečo štát začal s aktívnou politikou zásahu do ekonomiky.Fiškálna politika štátu. Hospodárenie s verejnými financiami, ktoré prostredníctvom daní obyvatelia štátu povinne odovzdávajú do verejných rozpočtov na príklade Slovenskej republiky.