Manažment rizika informačnej bezpečnosti ako súčasť podnikového manažmentu rizika v malých a stredných podnikoch - Beňová, Martina
Autori podávajú obraz o manažmente rizika informačnej bezpečnosti v slovenských malých a stredných podnikoch. Východiskovou bázou pre naplnenie cieľa bolo štúdium vedeckej a odbornej literatúry, ako aj informácie z praxe (dotazníkových dát z prieskumu) v danej problematike. Z výsledkov prieskumu vyplynulo, že 52,63% slovenských MSP má vypracovanú a implementovanú bezpečnostnú politiku. Bezpečnostnú politiku IS/IT majú všetky analyzované podniky s kombinovaným a štátnym vlastníctvom. U MSP so zahraničnou majetkovou účasťou absentuje bezpečnostná politika. MSP v súkromnom vlastníctve má vypracovanú a implementovanú bezpečnostnú politiku 40,00% podnikov. Všetky podniky, ktoré majú implementovanú bezpečnostnú politiku vyhodnocujú riziká informačnej bezpečnosti.