Daňový bonus v súvislosti s daňovým priznaním za rok 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Daňový bonus sa mení vždy k 1. januáru príslušného zdaňovacieho obdobia a je platný do 31. decembra príslušného zdaňovacieho obdobia. Daňový bonus sa upravuje o rovnaký koeficient ako sa zvyšuje suma životného minima. Nárok na daňový bonus si môže uplatniť daňovník, ktorý mal v zdaňovacom období zdaniteľné príjmy zo závislej činnosti aspoň vo výške 6-násobku minimálnej mzdy. Praktický príklad uplatnenia daňového bonusu.