Uplatňovanie oslobodenia od dane pri dodaní tovaru, pri ktorom nebola odpočítaná daň a pri trojstrannom obchode od 1. januára 2016 - Válek, Juraj, 1981-
S platnosťou od 1. januára 2016 novelizáciou zákona o dani z pridanej hodnoty sa upravuje, aby sa oslobodenie od dane pri následnom predaji tovaru, pri obstaraní ktorého nevznikol nárok na odpočítanie dane z pridanej hodnoty, uplatnilo len vtedy, ak v kalendárnom roku dodania neexistuje možnosť úpravy odpočítanej dane podľa paragrafu 54 zákona o DPH. Taktiež sa menia ustanovenia týkajúce sa trojstranného obchodu. Praktický príklad.