Elinor Ostrom a Oliver E. Williamson a ich prínos do dejín financií - Baláži, Peter
Držiteľmi Nobelovej ceny sú Elinor Ostromová a Oliver Williamson. Toto prestížne ocenenie získali za rok 2009. Ostromová získala ocenenie za to, že dokázala ako môže byť spoločný majetok úspešne riadený asociáciami jeho užívateľov. Vypracovala analýzu ekonomického riadenia v oblasti verejných statkov.