Plánované zastarávanie výrobkov v kontexte práv spotrebiteľa - Lipianska, Júlia
Plánované zastarávanie je rozhodnutie výrobcu zámerne konštruovať, vyrábať a distribuovať spotrebný tovar, ktorý sa vo vopred určenom intervale stane nefunkčný a bude nútiť zákazníka, aby si kúpil ďalšiu generáciu produktu. Vnímanie plánovaného zastarávania. Typy zastarávania - neprirodzená životnosť, prevencia opráv, zastaranosť štýlu, systémová zastaranosť, naprogramovaná zastaranosť.