Inovačná politika a stratégia SR - Škvarčeková, Oľga
Zvyšovanie konkurencieschopnosti ekonomík, ekonomický rast a rast zamestnanosti sú v súčasnosti hlavnými cieľmi Európskej únie. Tieto ciele nie je možné dosiahnuť bez inovácií a zvyšovania inovačnej výkonnosti členských krajín Európskej únie. Inovačná aktivita v SR, v porovnaní s ekonomikami iných európskych štátov, je nižšia a inovácie neprinášajú očakávaný pozitívny výsledok vo forme zvýšenej konkurencieschopnosti slovenských podnikov. Súčasný inovačný systém zlyháva vo svojej kľúčovej úlohe – v procese transformovania nových poznatkov na zdokonalené materiály, výrobky, procesy, technológie a služby.