Transfer Pricing in Slovak Republic - Ondrušová, Lucia, 1981-
Výber správnej oceňovacej metódy závisí od typu konkrétnej transakcie. Metóda oceňovania používaná pri transakcii so závislými osobami za príslušné zdaňovacie obdobie, takzvaná dokumentácia o transferovom oceňovaní. Prostredníctvom týchto krokov sa štát snaží zabrániť ovplyvňovaniu výsledku hospodárenia a daňového zaťaženia obchodných spoločností v rámci skupiny podnikov, medzi závislými osobami.