Slovensko a Maďarsko - spojenectvo s historickou záťažou - Marušiak, Juraj
Reflexia spoločnej slovensko-maďarskej minulosti pred rokom 1993. Minulosť ako zdroj napätia v slovensko-maďarských vzťahoch. Vplyv historických aspektov slovensko-maďarských vzťakov na zahraničnú politiku.