Reštrukturalizácia ako jedna z možností riešenia krízy podniku v podmienkach SR - Braunová, Mária
Podnik, ktorý sa dostane do vážnych problémov, môže za určitých okolností opäť získať svoju životaschopnosť aj prostredníctvom reštrukturalizačných opatrení. Príspevok nepribližuje presný priebeh reštrukturalizácie podľa zákona o konkurze a reštrukturalizácii č. 7/2005 Z.z., ale poukazuje na jej výhody oproti iným procesom. Taktiež uvádza zmeny v tomto zákone, týkajúce sa reštrukturalizačného konania, ktoré vošli do platnosti novelou Zákona o konkurze a reštrukturalizácii, ktorá je účinná od 1. januára 2015. Vývoj reštrukturalizácií na Slovensku - povolené a dokončené reštrukturalizácie podnikov podľa krajov v SR (2009-2014).