Obchodní anjeli a siete obchodných anjelov v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Business Angels (obchodní anjeli), tzv. neformálny venture (rizikový) kapitál, sú fyzické osoby, ktoré investujú zo svojho vlastného kapitálu a v porovnaní s inými typmi investorov venture (rizikového) kapitálu sa na riadení podniku podieľajú vo väčšej miere. Sieť obchodných anjelov ( business angels network) je inštitúcia združujúca obchodných anjelov s cieľom zjednodušiť spájanie medzi dopytom po investíciách v podobe podnikateľov a ponukou voľných finančných prostriedkov v podobe obchodných anjelov. Ich služby zahrňujú okrem sprostredkovania a prípravy investície aj rôzne tréningové a výcvikové programy. Obraz o sieťach obchodných anjelov v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska.