Konštrukcia kompozitného indikátora vývoja ekonomiky Slovenskej republiky - Andrejkovič, Marek
Tvorba kompozitných indikátorov predstavuje spôsob, ktorý relatívne spoľahlivo dokáže predikovať vývoj podkladových premenných, v našom prípade hrubého domáceho produktu Slovenska. Samotný kompozitný indikátor nepredstavuje fixný výsledok, ale vzhľadom na neustále zmeny v prostredí je potrebné sa ním zaoberať a spresňovať jeho nastavenia a parametre. Taktiež to vytvára tlak aj na neustále uvažovanie nad vstupmi a tým nad samotným zložením uvedeného modelu.