Societas Europaea as a New Form of Enhancement the Quality of Business from the Perspective of the Application of Tax Optimization - Simonidesová, Jana, 1968-
Societas Europaea, ako forma podnikania. Jej cieľom je uľahčiť voľný pohyb kapitálu v celej EÚ a harmonizovať právne normy obchodných spoločností krajín EÚ. Hlavné výhody a nevýhody Societas Europaea. Rozdiely v porovnaní s inými formami podnikania. Najdôležitejší rozdiel je v tom, že subjekt si môže zvoliť krajinu pre sídlo svojej Societas Europaea v ktorejkoľvek krajine členských štátov EÚ. Ide o nadnárodný európsky ekvivalent akciovej spoločnosti. Predmet dane z príjmov. Porovnanie príjmov právnických osôb, sadzby dane a výšky dane na Slovensku a v iných krajinách EÚ v období rokov 2010-2014. Zisťovanie, ktoré z krajín EÚ sú vhodné na umiestnenie Societas Europaea z hľadiska daňovej optimalizácie.