Risk Decomposition in Crop Yield Insurance - Pinda, Ľudovít, 1958-
Poľnohospodárske poistenie a rôzne druhy rizík v poľnohospodárstve. Akumulácia stratových udalostí v rámci jedného roka a riziko pre poisťovne. Možný prístup poisťovateľa zvládnuť tieto riziká kombináciou poistenia a sekuritizácie. Konkrétne poistenie plodín, ktoré doteraz nebolo štandardizované v Európe.