Ochranná známka ako vybraná zložka duševného vlastníctva, jej hodnota a ohodnocovanie ochrannej známky - Havier, Jan, 1989-
Vymedzenie a definovanie ochrannej známky, objasnenie problematiky ohodnocovania ochrannej známky podniku, vymedzenie jednotlivých prístupov k ohodnocovaniu. Poznatky sú aplikované na konkrétnom príklade pri stanovení hodnoty konkrétnej ochrannej známky podnikateľského subjektu. Pricípy ohodnocovania ochrannej známky, výška licenčného poplatku, prehľad licenčných poplatkov podľa odvetví. Výpočet hodnoty ochrannej známky metódou licenčnej analógie. Najhodnotnejšie ochranné známky sveta podľa dvoch rôznych spoločností.