Ohodnocovanie startupov - Jakubec, Miroslav
Pojem startup. Hodnota startupu verzus hodnota klasického podniku. Fázy životného cyklu startupu. Analýza vhodnosti metód ohodnotenia starupu. Analýza požadovaných mier výnosnosti v závislosti od fázy vývoja spoločnosti. Ohodnotenie startupov je v podmienkach SR v počiatočnom štádiu. Autor sa v príspevku snaží zadefinovať metódy vhodné pre ohodnotenie startupu a poukázať na problematickú oblasť, ktorou je výpočet miery kapitalizácie. Zaužívané postupy výpočtu nákladov vlastného kapitálu (CAPM) a miery kapitalizácie (WACC) nie je možné pri ohodnotení startupov použiť.