Procedure for implementing new information systems - Dugas, Jaroslav, 1967-
Informačný systém je systém na zber, ukladanie, spracovanie a zobrazovanie informácií. ERP systém je IS, ktorý integruje dáta a procesy organizácie do jednotného systému. Manažérsky informačný systém možno definovať ako riadenie organizácie slúžiace pre funkcie plánovania, riadenia, rozhodovania a poskytovania pravidelných prehľadov a správ o mimoriadnych udalostiach alebo situáciách v organizácii.