Kynická paideia alebo Antisthenés medzi Odysseom a Sókratom - Zelinová, Zuzana
Rétorika a úloha rečníckeho umenia. Rečníctvo vzhľadom na jeho charakter môže mať pozitívny vplyv na formovanie ľudí. Moderní bádatelia Antisthena a základné interpretačné princípy poznávacieho procesu.