Spoločný trh Juhu - Baumgartner, Boris
Charakteristické znaky integrácie rozvojových krajín. MERCOSUR patrí v rámci Latinskej Ameriky k najdôležitejším integračným zoskupeniam regiónu, ktorý v súčasnosti združuje päť krajín Južnej Ameriky, z ktorých tri patria k piatim najväčším hospodárstvam Latinskej Ameriky. MERCOSUR a jeho celkové HDP.