Financovanie klastrovej politiky vo Švajčiarsku - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Vo Švajčiarsku, rovnako ako takmer vo všetkých ostatných európskych krajinách, existencia a podpora klastrov nadobúda osobitný význam. Iniciácia klastrovej stratégie je často spojená s nádejou na vytvorenie alebo udržanie kvalifikovaných pracovných miest a zvýšenie schopnosti regiónov podporiť inovačné aktivity a učenie sa za účelom dosiahnutia lepšej konkurencieschopnosti regiónov, najmä štrukturálne slabých regiónov.