Turistická funkcia vybraných slovenských miest - Fodranová, Iveta, 1959-
Pre efektívny rozvoj cestovného ruchu pri zachovaní princípov trvalo udržateľného rozvoja je nevyhnutné trvalé sledovanie vývoja hodnôt, aby sa zabezpečili objektívne údaje pre subjekty verejnej správy o zaťaženosti konkrétnych lokalít a intenzity ich využívania návštevníkmi. Vypracovanie a previazanie environmentálnych, ekonomických a sociálnych faktorov do praxe.