Standards and models for management and administration of information-communication technologies in construction project management - Mandičák, Tomáš
Využívanie informačno-komunikačných technológií v znalostnej ekonomike je nevyhnutné. Správne využívané informačno-komunikačných technológií má viacero výhod, ktoré deklarujú aj viacerí autori, ktorí sa danej problematike venujú. Jednou z nich je vnímanie IKT ako konkurenčnej výhody. Aj preto je veľký dôraz na správu a riadenie týchto technológií. Prehľad modelov a štandardov, ktoré riešia problematiku správy a riadenia informačno-komunikačných technológií v podnikoch v rôznych odvetviach, stavebníctvo nevynímajúc. Modely a štandardy sú prispôsobené aj pre správu a riadenie informačno-komunikačných technológií využívaných pri riadení stavebných projektov.