Digitálna ekonomika a jednotný digitálny trh v podmienkach Európskej únie - Škvarčeková, Oľga
Význam digitálnych technológií, ktoré sa v súčasnosti stávajú hlavnou transformačnou silou, ktorá ovplyvňuje rast produktivity, inovácie a zamestnanosti. Pre dosiahnutie digitálnej ekonomiky je nevyhnutná maximalizácia spoločenského a hospodárskeho potenciálu informačno-komunikačných technológií. Digitálna ekonomika je perspektíva nielen pre Európsku úniu, ale pre celé svetové hospodárstvo.