Analýza rizikových faktorov podniku s využitím balanced scorecard - Kádárová, Jaroslava
Metóda merania výkonnosti Balanced Scorecard (BSC) je jedna z veľmi mála metód využívaných slovenskými podnikmi. Napriek tomu má jej využitie nespočetné množstvo výhod v podobe lepšej prepojenosti finančných a nefinančných ukazovateľov v nadväznosti na podnikovú víziu a stratégiu. Je potrebné pripomenúť, že výkonnosť je každým subjektom vnímaná rozdielne. Vlastník podniku analyzuje návratnosť vložených prostriedkov, zákazník vyžaduje uspokojenie svojich požiadaviek, zamestnanci merajú výkonnosť na základe výšky miezd, dodávatelia analyzujú schopnosť podniku splácať svoje záväzky a pod.