Prínos rokovaní o TTIP k reforme systému riešenia medzinárodných investičných sporov - Brocková, Katarína, 1976-
Zriadenie investičného súdu, zavedenie väčšej miery transparentnosti a jasnejšie vymedzenie hranice medzi ochranou zahraničných investícií a možnosťou hostiteľských štátov regulovať oblasti verejného záujmu sú kľúčovými inovatívnymi prvkami navrhovanými Európskou úniou. Rokovanie o TTIP využila Európska únia na formulovanie svojich návrhov na reformu aktuálneho systému riešenia medzinárodných investičných sporov.