Sporné vody riek Eufrat a Tigris - Cséfalvayová, Katarína
Rozdelenie moci v povodí oboch riek, aj s ohľadom na aktuálny vývoj udalostí v súvislosti s občianskou vojnou v Sýrii. Aktuálny konflikt v regióne, hoci podčiarkuje význam vody a jej konfliktný potenciál, však nie je rozhodujúcim pri riešení medzištátnych sporov o zdieľanie medzinárodných riek Eufrat a Tigris.