Vplyv pojmu modrá ekonomika na zmeny ekonomického myslenia - Dziura, Boris, 1976-
Hlavné rozdiely medzi konceptom Zelenej a Modrej ekonomiky. Rozdielny prístup k ekonomike a jej podstate. Modrá ekonomike podľa G. Pauliho zdôrazňuje udržateľnosť ekonomického rozvoja, Zelená ekonomika naproti tomu, ekologickosť daného riešenia.