Vplyv nerastných surovín na politickú situáciu v subsaharskej Afrike - Hlavová, Natália, 1991-
Vzťahy medzi úlohou nerastných surovín v ekonomike a úrovňou ukazovateľov politickej situácie v krajinách subsaharskej Afriky. Vzťah medzi podielom nerastných surovín na exporte a úrovňou vybraných ukazovateľov politickej situácie, a či vlastníctvo zdrojov nerastných surovín negatívne ovplyvňuje politickú situáciu v jednej z najmenej rozvinutých častí sveta, a tak prispieva k celkovému zaostávaniu týchto krajín v ekonomickom a sociálnom rozvoji.