Euroskepticizmus na Islande - Hovorková, Katarína, 1992-
Analýza vývoja euroskepticizmu na Islande, jeho príčiny a orientáca zahraničnej politiky v krajine s ohľadom na ekonomický vývoj. Vývoju euroskepticizmu na Islande, jeho príčiny a orientácia zahraničnej politiky v krajine. Ekonomická situácia na Islande a jej vplyv na politické smerovanie a postavenie v medzinárodných organizáciách.