Migračná politika Švédska - Chuguryan, Simona, 1977-
Švédsko, ako jedna z krajín s najliberálnejším prístupom k migrácii a súčasné trendy v oblasti migračnej politiky. Liberálna švédska migračná politika smeruje k výraznejšie regulovanému prisťahovalectvu, vzhľadom na narastajúci počet migrantov, ktorý sa stáva nekontrolovateľný a kapacitne nezvládnuteľný.