Banková únia a jej význam pre bankový sektor v členských krajinách EÚ - Jančíková, Eva, 1960-
Základné východiská finančnej krízy v EMÚ, opatrenia ECB na zamedzenie dopadov krízy. Opatrenia, ktoré musela EÚ a hlavne ECB implementovať na zmiernenie dôsledkov krízy v eurozóne s dôrazom na vytvorenie bankovej únie, ktorej vplyv na fungovanie bankového sektoru sa považuje za rozhodujúci.