Eau, conflit, coopération - Cséfalvayová, Katarína
Problematika zásob sladkej vody vo svete. Extrémna nerovnomernosť rozloženia zdrojov sladkej vody. Kvalita vody. Využívanie vodných zdrojov z riek pretekajúcich niekoľkými štátmi. Nedostatok vody v oblasti Jordánskej panvy. Situácia v údolí Nílu. Nevyhnutnosť spolupráce v regulácii využívania vodných zdrojov.