Fenomén novej chudoby v Brazílii - Janubová, Barbora, 1991-
Problematika novej chudoby, ktorou sa rozumie závislosť na drogách, vysoká miera kriminality, násilie a environmentálna degradácia. Brazília, ako jedna z najviac urbanizovaných ekonomík v regióne Latinskej Ameriky. Analýza pôvodu vzniku a dôsledky spojené s touto problematikou.