K nárastu etnocentrizmu v členských štátoch Európskej únie - Krkošková, Zuzana
Skúmanie do akej miery etnocentrizmus súvisí so súčasnou situáciou, či zaznamenaný nárast rasistického, xenofóbneho a extrémistického diskurzu v Európskej únii súvisí s etnocentrizmom. Predpokladané dôvody nárastu etnocentrizmu a ich identifikácia v členských štátoch Európskej únie.