Uplatňovanie vybraných ekologických daní v daňových sústavách štátov EÚ - Válek, Juraj, 1981-
Environmentálna politika a ochrana životného prostredia. Ekologické dane v rámci Európskej únie. Výnos z energetických daní v Litve, Luxembursku a v Českej republike. Dopravné dane. Zavedenie dane z hluku. Znižovanie spotreby plastových tašiek. Dane z oxidu uhličitého. Výnos dane z oxidu uhličitého v rokoch 2010-2012 vo vybraných krajinách EÚ.