Súčasný Egypt: reforma alebo kontinuita? - Sorby, Karol R.
Dejiny novovekého Egypta sú pevne zviazané s formou štátu. Rozsiahle povstanie v Egypte v januári 2011 má hlboké korene v minulosti krajiny. Súčasné arabské revolúcie viac ako čokoľvek donedávna, spochybňujú väčšinu politických názorov o pripravenosti arabskej spoločnosti na demokraciu. Perspektívy ďalšieho vývoja.