Vytváranie multipolarity v medzinárodných vzťahoch na začiatku 21. storočia v kontexte zmeny civilizačnej paradigmy - Škvrnda, František
Vytváranie multipolarity moci v súčasných medzinárodných vzťahoch. Fenomén civilizácií a ich pôsobenia vo vytváraní multipolárneho usporiadania v súčasných medzinárodných vzťahoch. Civilizácie ako aktéri svetovej politiky v súčasnosti.