Aktuálny vývoj v kolíznom práve USA (na príklade zmlúv) - Winkler, Martin, 1975-
Jednotlivé prístupy k riešeniu kolíznych otázok v USA a ich aplikácia v jednotlivých štátoch. Analýza aktuálnej rozhodovacej činnosti amerických súdov a identifikovanie najnovších trendov ich rozhodovacej činnosti týkajúce sa kolíznych otázok.