Aktuálna kríza politiky liberárneho multikulturalizmu v Európskej únii - Zágoršeková, Marta
Nastolenie otázky, či sme v súčasnosti svedkami krízy liberálneho multikulturalizmu v politike EÚ. Nedorozumenie a nejednota v otázkach kultúrnej (ne)politiky EÚ. Oblasť kultúry v doterajších integračných dohovoroch nebola harmonizovaná a nebola zatiaľ prijatá ani spoločná deklarácia, kde by sa konštatovalo, čo do spoločnej kultúrnej politiky patrí, a čo nie. Následkom tejto situácie je súčasná masová imigrácia do EÚ, ktorá otriasa piliermi spoločných politík členských štátov.