Inovatívne metódy používané v logistike - Brezina, Ivan, ml
Metaheuristické metódy majú svoje miesto pri hľadaní najkratšej okružnej trasy, ktorá je definovaná ako problém obchodného cestujúceho. Aplikácia týchto metód umožňuje nájdenie takzvaného suboptimálneho riešenia, ktoré je dostatočne dobré, aj keď s určitosťou nemožno tvrdiť, že je optimálne. Hlavné ciele a výhody metaheuristík.