Rast napätia v sýrskej kríze - Škvrnda, František
Sýrska kríza ako najzložitejšia bezpečnostná kríza v tomto storočí. Utečenci zo Sýrie. Sýrska kríza ako problém svetovej politiky a jej globálny charakter. Najväčšie nebezpečenstvo - teroristická organizácia Daeš (t.j. Islamský štát). Riešenie krízy s účasťou Ruskej federácie.