Rastie s prílevom priamych zahraničných investícií inovačná schopnosť Slovenska? - Darmo, Ľubomír, 1984-
Výkonnosť ekonomiky Slovenska je výrazne závislá na exporte produkcie podnikov, ktoré vznikli ako výsledok prílevu PZI. Rastúci trend prílevu PZI tak so sebou prináša riziko vo forme jednosmernej orientácie ekonomiky na automobilový priemysel závislý na zahraničnom dopyte. Podpora investícií, ktorých súčasťou je výskum a vývoj.