Koncepcia modelu merania výkonnosti podniku na báze pomerových ukazovateľov - Hyránek, Eduard, 1955-
Prezentácia modelu výkonnosti vypracovaného na vzorke 233 slovenských podnikov, ktoré aj pred , počas a po svetovej recesii vyprodukovali zisk.