Vybrané aspekty šedej ekonomiky SR v kontexte s podnikateľským prostredím - Šagátová, Slavka, 1975-
Autorka sa venuje analýze vývoja šedej ekonomiky v komparácii s vývojom vybraných prvkov charakterizujúcich ekonomické prostredie v podmienkach SR. Cieľom je odhaliť najproblematickejšie oblasti podnikateľského prostredia a ekonomických procesov podnikov, ktoré môžu byť potenciálnym zdrojom nelegálnych aktivít. Šedá ekonomika ako súčasť tieňovej ekonomiky, pojmy. Faktory podmieňujúce rozvoj šedej ekonomiky. Vývoj šedej ekonomiky v EÚ a v SR. Pôsobenie šedej ekonomiky v podnikaní.