Bezpečnosť online publikovania vydavateľsko-tlačiarenského komplexu - Šíp, Roman
Využívanie informačných a komunikačných technológií a problém dodržiavania autorských práv. Sťahovanie diel z oblasti literatúry, umenia alebo vedy a nekontrolovateľné straty vo vydavateľsko-tlačiarenskom odvetví. Ratifikácia Bernského dohovoru z roku 1886. Novelizácia Autorského zákona v r. 2015. Výsledky výskumu.